Welke autoverzekering heb je nodig bij een huurauto?

Ga je op vakantie en ben je van plan om daar een auto te huren? Binnen de EU ben je dan wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Een WA verzekering is een minimale autoverzekering, waarbij je bent verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Bij veel autoverhuurbedrijven zit deze verzekering automatisch in het pakket, maar het is toch heel belangrijk om dit nog extra na te gaan. In landen buiten de EU zit deze verzekering vaak niet standaard in het pakket, omdat het buiten de EU niet verplicht is. Naast een WA verzekering kun je je nog extra laten verzekeren.

CDW-verzekering

Zo kun je naast de WA verzekering ook een cascoverzekering (CDW) afsluiten. Hierdoor ben je ook verzekerd wanneer je schade krijgt aan de huurauto. Vaak geldt hiervoor wel een eigen risico; lees daarom goed de voorwaarden van het contract. Ook kan het zijn dat ondanks een cascoverzekering toch bepaalde schade niet wordt vergoed, zoals beschadiging aan de ruiten of aan de onderkant van de auto. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om een diefstalverzekering af te sluiten. Wanneer je dat niet hebt gedaan en de huurauto wordt gestolen, dan draai jij als huurder namelijk voor de kosten op.

Verzekering regelen vanuit Nederland

Wil je graag het zekere voor het onzekere nemen? Dan is het handig om voor de reis via een tussenpersoon een auto te huren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je in het Nederlands de voorwaarden lezen waardoor je beter begrijpt waar je voor tekent. Ook kun je in Nederland een aanvullende verzekering voor autohuur afsluiten via een verzekeringsmaatschappij. Als je de huurauto ophaalt, bekijk dan altijd samen met de verhuurder de staat van de auto. Zie je een beschadiging? Laat de verhuurder dit noteren, zodat jij na afloop aan hoge kosten vastzit.

Geef een reactie