Wat je moet weten voordat je een ooglidcorrectie neemt

Denk je aan esthetische plastische chirurgie? Blepharoplastiek, of een ooglidcorrectie, is de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. Ooglidcorrecties kunnen een drastisch effect hebben op het gezicht en het zelfvertrouwen van een persoon verbeteren. Als je een ooglidcorrectie overweegt, lees dan verder voor drie dingen die je moet weten voordat je onder het mes gaat. Er zijn drie verschillende soorten ooglidoperaties. De behandeling die je nodig hebt is afhankelijk van de vorm van je ogen en eventuele gezondheidsproblemen. Een van deze drie typen wordt door je specialist aanbevolen:

Bovenooglidcorrectie

Dit type blepharoplastiek wordt voornamelijk gebruikt om het gezichtsverlies en het uiterlijk van het oog te verbeteren als gevolg van veroudering of genen. Zoals de naam al aangeeft, is het gericht op het bovenste ooglid. Deze vorm van chirurgie kan de functie van het oog herstellen of zorgen voor een meer ronde, open verschijning.

Onderooglidcorrectie

Deze behandeling is gebaseerd op het onderste ooglid en de ogen, met de nadruk op het verwijderen van rimpels in de huid, correctie van hangende ogen of het verbeteren van het uiterlijk.

Dubbele ooglidcorrectie

Bij een dubbele ooglidoperatie wordt een plooi in het bovenste ooglid gemaakt, waardoor een breder, groter ogend oog ontstaat. Deze behandeling is zeer populair geworden in Oost-Aziƫ, maar ook in het westen is een dubbele ooglidcorrectie de meest populaire ooglidcorrectie.

Mogelijke bijwerkingen

Mogelijke complicaties en bijwerkingen kunnen zich voordoen bij elke vorm van chirurgie en blepharoplastiek is daar niet uitgesloten. Het eerste en belangrijkste aspect om in gedachten te houden is dat de resultaten tijd nodig hebben om het gewenste effect te geven. Zoals bij bijna elke cosmetische ingreep kan het tot een jaar na de ingreep duren voordat de voordelen van een ooglidlift volledig tot hun recht komen. Andere bijwerkingen kunnen zijn littekens, blauwe plekken of zwelling van het ooggebied. Tijdelijk dubbel zicht en blindheid kunnen ook optreden, maar moeten zichzelf binnen een dag verhelpen. Jeuk aan de ogen, droogte en andere ongemakken kunnen worden behandeld met oogdruppels of andere voorschriften. Blepharoplastiek zou wel eens de impact kunnen hebben waar je naar op zoek was; de populariteit ervan spreekt voor zich. Zorg ervoor dat je de zo veel mogelijk onderzoek doet voordat je tot een beslissing komt.

Geef een reactie