Uitleg zorgverzekering vergelijken 2019 met de Zorgvergelijker

In deze tekst vindt u een uitleg zorgverzekering vergelijken 2019. Dat betekent dat u voor 31 december de tijd heeft om een nieuwe zorgverzekering te vinden voor het volgende jaar. Die moet u vervolgens voor 1 februari hebben afgesloten. Hoe gaat het vergelijken in zijn werk? Een zorgverzekering is opgedeeld uit een algemene basisverzekering, die voor iedereen hetzelfde is, en een gedeelte dat afhangt van uw persoonlijke situatie en voorkeur. Door het invullen van enkele gegevens bepaalt onze Zorgvergelijker wat voor u de beste keuze is.

Hoe basisverzekeringen vergelijken?

Het lijkt wat tegenstrijdig dat er een verplichte basisverzekering geldt doe voor iedereen hetzelfde is, maar dat er toch flinke verschillen zijn in dekking, voorwaarden en premie. Dat is deels omdat de overheid verzekeraars nog een behoorlijke mate van vrijheid geeft. De hoogte van de premie schrijft de overheid bijvoorbeeld niet voor, en ook hoe de verzekeraar invulling geeft aan de verplichte dekkingen. De voorwaarden mogen ook onderling verschillen, bijvoorbeeld waar u terecht mag voor specialistische zorg, wilt u deze kunnen declareren.

Zorgvergelijker goed invullen: de juiste gegevens

De zorgvergelijker 2019 helpt om goed inzicht te krijgen wat voor u de gunstigste premie en voorwaarden zijn bij een basisverzekering. Wel is het belangrijk dat u correcte gegevens invult. Uw geboortedatum is erg belangrijk, omdat de hoogte van de premie deels afhangt van uw leeftijd. Daarnaast kan uw woonplaats een rol spelen, met name bij het kijken naar zorgverleners bij u in de buurt. Om de juiste keuzes voorgeschoteld te krijgen in de Zorgvergelijker, moet u deze gegevens dus correct invullen.

Kies aanvullende opties

Bij het invullen van de zorgvergelijker doen we ons best de opties, die eruit rollen, zo goed mogelijk aan te laten sluiten op uw persoonlijke omstandigheden. Uw eigen wensen en eisen spelen daar ook een belangrijke rol bij. Daarom kunt u een aantal keuzes maken tijdens het invullen die meer betrekking hebben op uw persoonlijke voorkeur. Zo kunt u kiezen om vrijwillig een hoger eigen risico te betalen. Of u selecteert bepaalde soorten zorg om een aanvullende verzekering voor af te sluiten, en sommige juist niet. Op deze manier krijgt u een persoonlijk advies wat optimaal aansluit op uw situatie.

Wijzigen van uw keuzes

Heeft u toch een vergissing begaan bij het invullen van uw persoonlijke gegevens? Of wilt u meerdere opties nogmaals berekenen, zoals het toevoegen of weglaten van een aanvullend pakket, of meer of minder vrijwillig eigen risico? U kunt op ieder moment in het vergelijkingsproces teruggaan om uw keuzes aan te passen. Zo kunt u gemakkelijk fouten corrigeren of meerdere scenario’s doorlopen, zonder opnieuw te hoeven beginnen.

Waar zit het voordeel?

Met onze Zorgvergelijker kunt u een zorgverzekering vergelijken en meteen de beste keuze selecteren. Zo bent u snel klaar en heeft u een goed overwogen keuze gemaakt. Maar dat betekent wel dat u vooraf goed moet weten wat u wilt en waar u voordeel mee kunt behalen. De Zorgvergelijker helpt u ook als u nog niet weet waar u het meeste voordeel mee

kunt halen. Door uw keuzes aan te passen en meerdere scenario’s snel door te rekenen, ziet u meteen waar voor u het meeste voordeel zit.

Geef een reactie