Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten: waarom is dit interessant?

Binnen diverse branches is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te raden. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden de kosten die je maakt als gevolg van een ongeluk of bijvoorbeeld een productiefout vergoed door de verzekeraar. Dit geldt logischerwijs alleen, wanneer dergelijke kosten per ongeluk gemaakt zijn. Er zijn verschillende manieren om bedrijfsrisico’s te beperken. Kies bijvoorbeeld voor de hulp van Edustry – Digital Industries, wanneer je materialen binnen de luchtvaart of voor machinebouw op maat wilt laten ontwikkelen. Het verkleint de kans op productiefouten aanzienlijk. Edustry is een partij die je koppelt aan CNC bedrijven, welke materialen bewerken op basis van computergestuurde machines.

Werking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Niet alleen productiefouten, bijvoorbeeld door materialen die in het proces niet blijken te passen, kunnen leiden tot onverwachte kosten. Ook kan het voorkomen dat je bij de uitvoering van werkzaamheden op locatie schade veroorzaakt aan de bezittingen van anderen. Denk aan een vaas die per ongeluk wordt omgestoten tijdens het aansluiten van de elektra of het leggen van leidingen. De kosten voor het herstellen van de schade vallen in de meeste gevallen on de dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zou je ook naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunnen kijken. Deze zakelijke verzekering dekt fouten die voortkomen uit bijvoorbeeld een miscalculatie.

CNC bewerken van materialen steeds populairder

Naast het feit dat het CNC bewerken van materialen de kans op productiefouten verkleint, biedt het diverse andere voordelen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat het productieproces versneld kan worden. De machines waarmee gewerkt wordt, draaien in de basis dag en nacht door. Daar waar men bij een handmatige bewerking van materialen afhankelijk is van de beschikbaarheid van het personeel. Een derde reden om voor een CNC-bewerking van materialen te kiezen: het is een hele duurzame keuze; er komt minder restafval vrij in het productieproces.

Geef een reactie