Zo importeer je een auto uit Duitsland: 3 tips

Veel Nederlanders kiezen ervoor om een auto te importeren uit Duitsland. Auto´s zijn in Duitsland een stuk goedkoper. Daarbij wordt er op nieuwe auto´s geen BPM geheven en op de aankoop van tweedehands auto´s een stuk minder BPM dan in Nederland. Als je kiest voor een tweedehands auto, kun je met een BPM calculator eenvoudig berekenen wat je aan BPM moet betalen. Waar moet je nu op letten bij het importeren van een auto uit Duitsland? Hieronder vind je drie handige tips.

Bereken de kosten van tevoren

Het kopen van een auto in Duitsland is dus eigenlijk altijd wel goedkoper dan het kopen van een auto in Nederland, zelfs met de importkosten erbij. Toch is het wel een goed idee om van tevoren te berekenen wat de totale kosten zullen zijn. Dan ben je daar alvast op voorbereid en weet je ook of dit binnen je budget past. Tel bij de aankoopprijs de kosten op van de BPM die je hier moet betalen, de kosten van het transport, de kentekenplaten en de keuring in Nederland. Zo krijg je een goed beeld van de totale kosten.

Stel vragen aan de dealer

Je denkt misschien dat je niet veel te weten kunt komen over een auto op afstand, maar dat kan zeker wel. Je kunt contact opnemen met de dealer en hem of haar vragen stellen. Vraag bijvoorbeeld of de auto geen schades heeft, of de auto alle onderhoudsbeurten heeft gehad en of er niet is gerookt. Bedenk ook wat je zelf belangrijk vindt en vraag dit na.

Check of de dealer betrouwbaar is

Voordat je overgaat tot aankoop is het slim om te controleren of de dealer wel betrouwbaar is. Je wilt immers niet zomaar geld overmaken naar een partij die uiteindelijk helemaal geen auto levert. Daarom is het ook aan te raden om altijd te kiezen uit import auto’s van een officiële merkdealer. Doe je dit niet? Ga dan altijd eerst op zoek naar reviews en check het BTW-nummer.


Geef een reactie