Wat te doen tegen een verslaving?

Een verslaving; Wat houdt dit nu eigenlijk in? Een verslaving is iets waar je in je leven niet meer zonder kunt. Probeer je een tijdje te stoppen met datgene waar je aan verslaafd bent, dan zul je ontwenningsverschijnselen krijgen waardoor je zo snel mogelijk weer terug zal grijpen naar je verslaving. Toch zijn er erg veel soorten verslavingen waar je voor behandeld kunt worden in, bijvoorbeeld, een verslavingskliniek. Denk maar aan een verslaving aan alcohol, gamen, gokken, drugs of eten. Het is goed om naar een kliniek te gaan wanneer de  verslaving je leven gaat beheersen en je absoluut niet meer zonder kan. 

Hoe kun je je laten behandelen?

Er zijn verschillende manieren om je te laten behandelen voor een verslaving. Allereerst kun je beginnen met therapie├źn of sessies (bijvoorbeeld via www.connection-sggz.nl) om van je verslaving af te komen. Connection SGGZ leert je om om te gaan met de verslaving en bieden vele handvatten om je verslaving te minderen of om er helemaal vanaf te komen. Mocht de verslaving extreme maten aangenomen hebben, dan is het verstandig om opgenomen te worden in een verslavingskliniek. Binnen een kliniek kun je niet blootgesteld worden aan de verslaving, omdat deze simpelweg niet aanwezig is. 

Tips tegen verslavingen

Er is altijd een weg terug van een verslaving; zelfs bij de ergste verslavingen! Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je verslaving terug te dringen. Denk, bijvoorbeeld, niet alleen aan naar hulp te zoeken, maar ook om vrienden en familie in vertrouwen te nemen. Zij kunnen je niet alleen stimuleren, maar kunnen ook steun bieden tijdens het zware proces. Daarnaast is het goed om te denken in kleine stapjes. Het proces van stoppen met een verslaving lukt nooit in 1 keer en zolang je dit weet, zal het makkelijker zijn om van de verslaving af te komen!

Geef een reactie