Waarom is het belangrijk om je te verdiepen in zorgverzekeringen?

Iedereen boven de achttien is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je onder de achttien bent, dan val je nog onder de zorgverzekering van je ouders. Ieder jaar stappen meer dan een miljoen mensen over van zorgverzekering, omdat ze veel geld kunnen besparen. Toch is er een groot deel die zich er niet in verdiept.

Waarom kan overstappen erg handig zijn?

Het overstappen van zorgverzekering kan voor veel mensen grote voordelen hebben. Om te beginnen kan je een lagere premie krijgen. Hierdoor voorkom je dat je te veel betaalt. Door de concurrentiestrijd in ons land verschillen de prijzen van de verschillende verzekeraars enorm. Een verzekeraar als CZ of Menzis kan dus andere prijzen hebben als andere, kleine zorgverzekeraars. Naast dit kan je huidige dekking niet meer goed bij je passen. Door over te stappen kan je een zorgverzekering kiezen die wel goed bij je past. En ten slotte stappen mensen wel eens over omdat ze ontevreden zijn over de service of de gang van zaken bij hun huidige zorgverzekeraar.

Hoe stap je over?

Het over stappen van zorgverzekering kent een aantal stappen. Om te beginnen moet je je wensen en behoeften op een rijtje hebben en hierna kan je de verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Dan kan je je uitschrijven bij je huidige zorgverzekering en kan je besluiten om je in te schrijven bij een andere zorgverzekeraar.

Wanneer je niet overstapt blijft je huidige zorgverzekering automatisch doorlopen en accepteer je dus ook automatisch de nieuwe premie en voorwaarden van je huidige zorgverzekeraar.

Geef een reactie