Waar moet je opletten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Wanneer er brand in jouw woning uitbreekt, dan ben je blij als je een goede inboedelverzekering hebt afgesloten. In tegenstelling tot een opstalverzekering is deze verzekering niet verplicht, maar wel ontzettend nuttig om te hebben. Een inboedelverzekering verzekert jou tegen schade aan de inboedel (spullen die je kunt optillen en meenemen) van jouw woning wanneer dit veroorzaakt wordt door brand, vandalisme, storm, inbraak, ontploffing of waterschade. Niet iedere verzekering vergoedt alle soorten schade en ook de premies kunnen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen flink verschillen. Daarom is het goed om te kijken welke verzekeringsmaatschappij voor jou de beste verzekering biedt.

Bij één maatschappij vaak het voordeligst
Als jij aanspraak moet doen op je inboedelverzekering, dan is het prettig wanneer zowel de inboedelverzekering als de opstalverzekering bij één verzekeringsmaatschappij zijn afgesloten. Dat zorgt ervoor dat de afwikkeling sneller verloopt en dat er geen strijd hoeft worden gevoerd of de schade valt onder inboedel of opstal. Ook bieden veel verzekeringsmaatschappijen korting wanneer je de beide verzekeringen, samen met een aansprakelijkheidsverzekering, bij hen afsluit. Let er ook goed op dat je niet onderverzekerd of oververzekerd bent. Bij oververzekering betaal je te veel premie en bij onderverzekering krijg je bij schade minder uitgekeerd.

Extra uitgebreid of allrisk
Er zijn twee soorten polissen die je kunt afsluiten: extra uitgebreid (eug) en allrisk. Bij een extra uitgebreid pakket wordt enkel de schade vergoed die wordt omschreven in de voorwaarden. Een allrisk-pakket is uitgebreider en vergoedt alle schade, tenzij deze expliciet wordt uitgesloten in de voorwaarden. Ga je vaak de deur uit met kostbare spullen, zoals golfspullen of een dure iPhone? Dan kun je er ook voor kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten die ook dekking buitenshuis biedt. Uiteraard geldt: hoe uitgebreider de inboedelverzekering des te prijziger de premie.

Geef een reactie