WA-premies voor autoverzekeringen zijn fors gestegen

Dit jaar is er een verhoging gekomen in de premies voor de aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat over zo’n 8,9 procent meer dan vorig jaar. Dat komt jaarlijks op zo’n 57 euro. Hoe komt dit? En hoe groot is die stijging dan precies?

Wat is een WA-verzekering juist?

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is een verplichte autoverzekering en dekt schade die jij aan andere aanricht. Bij WA-verzekeringen kan je nog onderscheid maken tussen de gewone WA-verzekering, de WA-verzekering beperkt en de WA all risk (compleet) verzekering. Het verschil zit hem in de dekking. De all risk casco verzekering dekt ook schade door overmacht, dat kan brandschade, diefstal, enzovoort zijn.

Sinds 2017 werd er een stijging in de WA-verzekering waargenomen

Sinds begin 2017 een stijging in de prijs van de WA-verzekering waargenomen. De prijs is sinds 2017 maar liefst zo’n 21 procent gestegen. Wat is dan juist de oorzaak van die stijging? WA-premies leveren voor verzekeraars meestal minder op dan het jaarlijks uitgekeerde bedrag. Om de kloof te dichten moest de prijs dus omhoog. Zo hopen verzekeraars met tijd de kloof te kunnen dichten. Die stijging is alleen te vinden in de gewone WA-verzekeringen. De premies van WA beperkt casco verzekeringen en de WA all in verzekeringen daalden juist ten opzichte van vorig jaar en dit met zo’n 4,5 en 6,3 procent. Toch moeten we niet te snel gaan juichen, want volgens experts zal deze daling geen stand houden! Er vinden namelijk steeds meer diefstallen plaats en dat zal er voor zorgen dat de premies uiteindelijk toch weer omhoog moeten gaan.

Wil je altijd zeker zijn dat je de goedkoopste autoverzekering hebt?

Het leven wordt alsmaar duurder en nu ook de WA premies stijgen, is het wel handig om te weten welke autoverzekering je nu eigenlijk het goedkoopste uit zal komen. Gelukkig kan je op Autoverzekering.nl autoverzekeringen vergelijken om zo de beste passende en goedkoopste verzekering af te sluiten. Kijk voor alle verzekeraars ook eens op Autoverzekering – autoverzekeraars.

Geef een reactie