Veiligheid in de keuken

Een veilige omgeving in de keuken is natuurlijk het belangrijkste dat er is. Want laten we eerlijk zijn, een ongeluk zit al snel in een klein hoekje. Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je dit al realiseren. Hoe je dit het beste aanpakt? Lees verder en geef je eigen keuken binnenkort een keer een upgrade!

  1. Zorg altijd voor voldoende ruimte op het werkblad

Voldoende ruimte op het werkblad tijdens het koken is enorm belangrijk. Je hebt hierdoor meer ruimte om groente, vis of vlees te snijden, borden te garneren en uiteraard om te koken. Ook kun je net even wat beter voorkomen dat dingen vallen of dat je tegen iets stoot. Zijn er meerdere mensen tegelijk aan het werk in de keuken? Bijvoorbeeld tijdens een avondje borrelen met vrienden? Dan komt extra ruimte op het werkblad nóg beter van pas!

  1. Ga aan de slag met messen die goed zijn geslepen

Wist je dat messen met een bot snijvlak gevaarlijker zijn dan messen die vlijmscherp zijn? Daarom is het altijd een goed idee om te investeren in minstens één hoogwaardig mes en je messen jaarlijks te slijpen. Dit kun je laten doen of je kunt een blok in huis halen waar je een mes mee kunt slijpen.

  1. Berg je messen op in een messenblok

Je voorkomt natuurlijk het liefste dat jij of iemand anders in het huishouden zich gaat snijden aan een mes. En ook al is het maar een klein wondje, het kan behoorlijk vervelend zijn tijdens het koken. Zorg er altijd voor dat je de messen na gebruik opbergt in een messenblok. Niet alleen vergroot je hiermee de veiligheid in de keuken, maar messen in een messenblok zien er ook nog eens fantastisch uit in de keuken. Haal die blikvanger maar in huis!

Koop je messen én een messenblok altijd bij een specialist

Messenblokken voor extra veiligheid zijn dus zeker het investeren waard. Het is wel altijd aan te raden om dit model in te kopen bij een specialist. Hierdoor ziet het blok er fraai uit, je hebt de keuze uit verschillende soorten ontwerpen en het messenblok heeft een erg hoge duurzaamheid.

Geef een reactie