Tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Als u voor een uitvaartverzekering kiest dan heeft dat een groot aantal voordelen. Om te beginnen is het belangrijk dat u deze uitvaartverzekering af gaat sluiten voor u en uw partner. Dan heeft u deze zorg niet meer. U weet ook waar u aan toe bent want iedere maand of eens per jaar betaalt u de premie. Dit kan vaak ook via een automatische afboeking gebeuren. Meestal zijn de kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd, dit is natuurlijk fijn, want zo maakt u geen extra kosten. U moet dan niet vergeten wanneer de kinderen geboren zijn dit door te geven bij de maatschappij waar u de uitvaartverzekering af heeft gesloten.

Voordelen van een uitvaartpolis

De verdere voordelen zijn afhankelijk van de maatschappij die u uit heeft gekozen, zo zijn er maatschappijen zoals DELA bij welke u als voordeel geven dat u zelf op maat het verzekerde bedrag voor de uitvaart kunt kiezen en er kan ook sprake zijn van persoonlijke bijstand of een goedkopere uitvaartverzekering. Laat een adviseur met u bespreken wat de kosten van een uitvaart zijn, wat er wel en niet wordt vergoed en wat u aan extra’s kunt bijverzekeren.

Wat zijn de nadelen?

Een uitvaartverzekering heeft zoals veel mensen denken alleen voordelen, maar er zijn ook nadelen. Deze zijn per aanbieder anders. Dit is ook afhankelijk van welke uitvaartverzekering u heeft gekozen. Bij de verschillende soorten uitvaartverzekeringen is al gesproken over de nadelen van de bepaalde uitvaartverzekeringen. Deze kunt u dan afwegen tegen de voordelen en wanneer het voor u dan toch voordelig uit kan pakken dan kunt u toch deze uitvaartverzekering kiezen. Maar wanneer de nadelen toch echt de overhand hebben dan kunt u maar beter voor een andere uitvaartverzekering kiezen. Bij onduidelijkheden is het belangrijk dat u dit uitspreekt, er is vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt.

Waarbij moet u letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

De kosten van de begrafenisverzekering worden bepaald door een aantal factoren, hierbij staan de leeftijd van de verzekerde persoon, het soort verzekering, de tijd dat u premie moet betalen en de maximaal uit te keren bedragen bij overlijden centraal. U kunt het beste een uitvaartverzekering kiezen waar u een goed gevoel bij heeft, zeker als u wilt dat u zelf een invulling kunt geven aan de uitvaart. U betaalt dan vaak wel meer dan wanneer u gebruik maakt van de standaard diensten.

Geef een reactie