Te veel gokken leidt tot een gokverslaving

Veel mensen die te veel gokken leiden aan een gokverslaving. Maar wat is een gokverslaving nu precies? Een gokverslaving houdt natuurlijk in dat je verslaafd bent aan gokken, maar dan ook echt √©lke vorm van gokken. Denk hierbij, bijvoorbeeld, ook aan het online geld inzetten op voetbalwedstrijden. Al vallen er veel meer dingen onder een gokverslaving. Het kan dus zo zijn dat je niet precies weet dat je een gokverslaving hebt, omdat je het niet beschouwd als een gokverslaving. Pas als jijzelf of anderen er last van gaan hebben, is het belangrijk om hulp te gaan zoeken; hulp om van de gokverslaving af te komen. 

Goede verslavingszorg

In Nederland kennen we verschillende vormen van verslavingszorg. Zo kennen we therapien en sessies waarin je leert met je verslaving om te gaan, maar ook van de verslaving af leert te komen. Mocht de verslaving nu te extreem worden, dan kan het raadzaam zijn een verslavingskliniek op te zoeken. Door het verblijf in een kliniek kom je niet meer in aanraking met de verschillende vormen van gokken en is de kans groter dat je van de verslaving af leert komen. Hierbij is het wel van belang dat je een goede basis en steun van je omgeving hebt. Zonder steun van je omgeving is het proces namelijk alleen maar lastiger.

Help! Hoe zoek ik hulp?

Als je eenmaal doorhebt dat je verslaafd bent geraakt, is het goed om hulp te gaan zoeken. Maar hoe zoek je nu hulp? Allereerst is het goed om stil te staan bij het feit dat je geen schaamte hoeft te voelen bij het zoeken naar hulp. Daarnaast kun je altijd bij een huisarts terecht die je doorverwijst naar de juiste hulp. Zij weten precies waar de beste en meest passende hulp voor jou te krijgen is. Scheelt jou ook weer zoeken!

Geef een reactie