Hoe ben je verzekerd bij zakelijk leasen?

Steeds meer mensen kiezen voor zakelijk leasen. Een auto van de zaak is vaak voordelig en bovendien zijn veel kosten er al bij inbegrepen. Dit maakt het dan ook een aanlokkelijke keuze voor velen. Echter zijn er ook steeds meer vragen over zakelijk leasen, bijvoorbeeld over de verzekering. Weet jij bijvoorbeeld voor welke kosten jij zelf verantwoordelijk bent? En wat de verschillen zijn tussen leasecontracten? Leest er meer over in dit artikel.

Operationeel lease

Wie gebruik maakt van zakelijk leasen heeft waarschijnlijk een operationeel lease contract. Dit is de meest voorkomende vorm onder de zakelijke rijders. In de meeste gevallen is daarbij verzekering, onderhoud en reparatie inbegrepen. Je betaald daarvoor maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Kosten voor benzine en eventuele verkeersboetes zijn hier rechter niet bij inbegrepen. Daarmee is het voor ondernemers en werknemers een zeer betrouwbare vorm van leasen waar je verder weinig omkijken meer naar hebt.

Voordelen

Het klinkt dus allemaal erg voordelig, zakelijk leasen. Geen onverwachtse kosten en ook geen uitzoekwerk met betrekking tot verzekeringen. Verder is het voor velen prettig dat je in een nieuwe auto rijdt en na de huurperiode geen moeite hoeft te doen om de auto te verkopen of iet dergelijks. De maandelijkse betaling zorgt ervoor dat je geen aanschafbudget apart hoeft te hebben staan.

Naast deze voordelen zijn er ook een aantal punten waar je op moet letten. Je wordt dus in geval van operational lease na het leasecontract geen eigenaar van de auto, je zal deze dus weer terug moeten inleveren. Daarnaast moet je bij deze leasevorm financiƫle bijtelling betalen. Als je echter kiest voor financial lease mag je de rente van de auto van de winst worden afgetrokken.

Waar je rekening mee dient te houden

Wil je nog meer voordeel behalen uit je zakelijke leasecontract? Bekijk dan ook zeker eens het aanbod en de mogelijkheden voor elektrisch leasen. Daarmee bespaar je ontzettend op de kosten die je anders voor brandstof hebt en heb je ook nog eens voordeel met je bijtelling.

Geef een reactie