Gehoor laten testen? Dit kan eenvoudig online!

We hebben allemaal wel eens dat we aan mensen vragen om dingen te herhalen. “Sorry, wat zei je?” Maar hoe slecht is ons gehoor nou echt? Tegenwoordig kan je gewoon eenvoudig online gehoor testen. Soms is het namelijk veel gedoe om helemaal een afspraak te maken en dan naar een winkel te moeten gaan. Mensen willen tegenwoordig graag dat dingen efficiënt gaan. Dus twijfel niet langer en doe zo’n test online. Daarbij is het altijd goed om je gehoor te testen wanneer je denkt dat je last hebt van gehoorverlies. Je hebt overigens niks te verliezen, en het is erg snel gedaan. Je kan daarna altijd nog een afspraak maken met een betrouwbare audicien. 

Online

Als je kiest voor eenvoudig online gehoor testen, dan is het wel belangrijk dat je een koptelefoon hebt. Zo weet je namelijk zeker dat het eerlijk is. Er kunnen in je huis namelijk bepaalde afleidende geluiden zijn, of andere factoren die afleiden. Zo’n koptelefoon helpt dan als je zo eenvoudig online gehoor testen gaat. Zorg wel dat de website waar je het doet een betrouwbare audicien is. Er zijn online genoeg onzin testjes te vinden, die geen feiten geven. En als zo’n test aangeeft dat je inderdaad gehoorverlies hebt, dan kun je gelijk een afspraak maken. Zo makkelijk kan het zijn. 

Gehoor

Gehoorverlies kan genetisch zijn, maar het kan ook komen door factoren van buitenaf. Als je bijvoorbeeld te lang te vaak je muziek te hard opzet. Of als je veel naar concerten en festivals bent geweest zonder oordopjes. Die bass is namelijk erg schadelijk voor je gehoor. Het kan ook door een andere aandoening komen, daarom is het belangrijk om naar een betrouwbare audicien te gaan als je denkt dat er iets mis is. Je kan ook altijd naar huisarts gaan natuurlijk, als je je echt zorgen maakt. Hoe dan ook is je gehoor erg belangrijk, en zeker niet iets wat je moet verwaarlozen. Dus doe even een snelle check voor jezelf, die paar minuten zijn het waard.

Geef een reactie