Erectieproblemen? Zo los je het op

Een erectiestoornis is het onvermogen om een erectie te krijgen en te houden die stevig genoeg is voor seks. 

Van tijd tot tijd erectieproblemen hebben is niet per se een reden tot bezorgdheid. Als erectiestoornissen echter een voortdurend probleem zijn, kan het stress veroorzaken, uw zelfvertrouwen aantasten en bijdragen aan relatieproblemen. Problemen met het krijgen of behouden van een erectie kunnen ook een teken zijn van een onderliggende gezondheidstoestand die moet worden behandeld en een risicofactor zijn voor hartaandoeningen. 

Als u zich zorgen maakt over erectiestoornissen, neem dan contact op met uw arts, zelfs als u zich schaamt. Soms is het behandelen van een onderliggende aandoening voldoende om erectiestoornissen om te keren. In andere gevallen kunnen medicijnen of andere directe behandelingen nodig zijn.

Oorzaken

Mannelijke seksuele opwinding is een complex proces waarbij de hersenen, hormonen, emoties, zenuwen, spieren en bloedvaten betrokken zijn. Erectiestoornissen kunnen het gevolg zijn van een probleem met een van deze. Evenzo kunnen stress en geestelijke gezondheidsproblemen erectiestoornissen veroorzaken of verergeren. Soms veroorzaakt een combinatie van fysieke en psychologische problemen erectiestoornissen. Een lichte lichamelijke aandoening die uw seksuele reactie vertraagt, kan bijvoorbeeld angst veroorzaken om een erectie te behouden. De resulterende angst kan leiden tot erectiestoornissen of deze verergeren.

Erectiepillen

Orale medicatie is vaak de eerste behandelingslijn voor erectiestoornissen. Voor de meeste mannen die moeite hebben om een erectie stevig genoeg te houden voor seks (erectiestoornissen), werken deze medicijnen goed en veroorzaken ze weinig bijwerkingen. Een voorbeeld van een erectiepil is camagra, wat helpt om de erectiestoornis om te keren. Medicaties helpen de bloedstroom te verhogen en stellen u in staat een erectie te krijgen als reactie op seksuele stimulatie.

Preventie

De beste manier om erectiestoornissen te voorkomen, is door gezonde levensstijl keuzes te maken en bestaande gezondheidsproblemen te beheersen. Bijvoorbeeld:

  • Werk samen met uw arts om diabetes, hartaandoeningen of andere chronische gezondheidsproblemen te behandelen.
  • Raadpleeg uw arts voor regelmatige controles en medische testen.
  • Stop met roken, beperk of vermijd alcohol en gebruik geen illegale drugs.
  • Oefen regelmatig.
  • Neem maatregelen om stress te verminderen.
  • Zoek hulp bij angst, depressie of andere psychische problemen.

Geef een reactie