Belangrijke zaken bij het afsluiten van een autoverzekering

Voor iedere autobezitter is een autoverzekering in Nederland verplicht. Daarom moet je in Nederland minimaal een WA verzekering afsluiten als je voor het eerst een auto koopt. Bij het afsluiten van een verzekering moet je kiezen tussen drie verschillende dekkingen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA+ (beperkt casco) en allrisk. Bekijk voordat je een verzekering afsluit goed welke verzekeringsmaatschappij en autoverzekering het best bij jou en jouw auto past. Jouw leeftijd, het soort auto en de leeftijd van de auto zijn onder andere zaken die meewegen bij het bepalen van de meest voordelige en volledige dekking voor jouw situatie.

WA, WA+ en allrisk
Een WA verzekering is de minst dekkende verzekering en daarmee ook de goedkoopste verzekering. Met een WA verzekering ben je enkel verzekerd voor schade aan anderen. Als je een WA+-dekking hebt, dan ben je naast schade aan derden ook verzekerd voor schade aan jouw eigen auto, zoals bij schade door diefstal of ruitschade. Een allrisk verzekering is de duurste en meest uitgebreide autoverzekering. Mocht je door eigen toedoen schade krijgen aan jouw auto, dan vergoedt de verzekering ook de schade aan de eigen auto. Voor hulp bij pech, inzittendenverzekering en rechtsbijstand kun je extra verzekeringen afsluiten.

Bekijk regelmatig jouw verzekering
De voorwaarden en premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen bekijken werpt zeker zijn vruchten af en je kunt daarmee veel geld besparen. Hoe hoog de premie voor jouw autoverzekering wordt is niet alleen afhankelijk van jouw leeftijd en de leeftijd van de auto. Ook speelt mee hoe lang jij schadevrij rijdt en daarnaast ook het risico dat je bereid bent om te dragen. Heb je al een verzekering? Dan is het aan te raden om ieder jaar jouw verzekering te bekijken; de premie kan ongemerkt oplopen en wanneer je auto ouder is dan bijvoorbeeld tien jaar, dan is het voordeliger om over te stappen naar een minder uitgebreide dekking.

Geef een reactie