3 handige tips bij het overstappen naar een andere zorgverzekering

Op de website van Overstappen Zorgverzekering vind je alle informatie die je nodig hebt bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe weet je of je over moet stappen en wanneer moet je dit doen? Om je te helpen bij je keuze hebben we 3 handige tips voor je opgesteld. Met behulp van onze tips wordt overstappen voor iedereen mogelijk.

Wil je overstappen van zorgverzekering? Ieder jaar stellen de verschillende zorgverzekeraars de vergoedingen en premies op voor het nieuwe jaar. Waarschijnlijk heb je ook van je huidige verzekeraar al een nieuwe aanbieding gekregen. Deze aanbieding kan voordelig voor je uitvallen, maar wat als je nog veel voordeliger uit kunt zijn? Door het volledige aanbod te vergelijken vind je de scherpste pakketten. Vergelijk de zorgverzekeringen op overstappen-zorgverzekering.com en ontdek welke aanbieder de beste keuze is voor jou. Door je voorkeuren aan te geven vind je de goedkoopste aanbieders die passen bij jouw persoonlijke situatie.

Wanneer moet je overstappen?

Je hebt ieder jaar de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het opzeggen moet voor 1 januari in het nieuwe jaar zijn doorgevoerd, je hebt dus tot en met 31 december de tijd om je verzekering bij de huidige verzekeraar op te zeggen. Hierna heb je tot 1 februari de tijd om de nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen laten de zorgverzekering voor wat het is, ze zijn tevreden over het pakket omdat ze niet weten wat ze missen. Door over te stappen naar een andere zorgverzekering kun je jezelf veel geld besparen.

Niet alleen de kosten zijn van belang, vaak zijn je persoonlijke behoeftes ook gewijzigd. Wat heb je allemaal nodig en wat moet er voor jou worden vergoed? Het is zonde om zorg te laten vergoeden wanneer je het niet gebruikt. Door de ziektekostenverzekeringen te vergelijken vind je aanbiedingen die passen bij jouw persoonlijke- en gezinssituatie.

Overstappen van zorgverzekering

Overstappen lijkt een hele opgave. Je moet jezelf verdiepen in de mogelijkheden en uitzoeken welke vergoedingen je nodig hebt. Om het jezelf makkelijk te maken laat je de verzekering gewoon voor wat het is. Zonde, een nieuwe verzekering vinden is helemaal niet zo lastig en voor je het weet heb je het al geregeld. Met deze 3 tips wordt overstappen voor jou een eitje!

1. Zeg je verzekering op tijd op!

Overstappen van zorgverzekering is alleen mogelijk als je je oude verzekering op tijd eindigt. Zorg ervoor dat je dit voor 1 januari hebt geregeld. Hierna heb je nog een maand de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Doordat je de oude hebt opgezet moet je wel, je dwingt jezelf om je te verdiepen in de mogelijkheden en een nieuwe verzekering uit te zoeken.

2. Zorg dat alles is betaald

Je kunt alleen overstappen als je geen betalingen meer hebt openstaan. Zorg dat je huidige zorgverzekering volledig is bijgewerkt, met achterstand kan er niet worden overgestapt. Je kunt je zorgverzekering namelijk alleen stopzetten als alles is betaald.

3. Zorgvergelijker 2019 gebruiken

Bij Overstappen Zorgverzekering vind je alle informatie die je nodig hebt. Je vergelijkt de verschillende aanbieders in de handige zorgvergelijker 2019. Door je eigen wensen aan te geven krijg je alle verzekeringen te zien die aansluiten bij jouw situatie. Zo wordt de keuze pas echt gemakkelijk!

Geef een reactie